Hoveniersbedrijf Mark van Dalen

Voor onderhoud, ontwerp en aanleg van tuinen

Aanleg tuin

Wij verzorgen uw tuinaanleg van A tot Z. 

Dit betekent dat alles wat in de tuin gedaan moet worden wij dit voor u verzorgen. Van grondwerk tot straatwerk van beregening tot beplanting en van erfscheiding tot houtwerk. 

In overleg maken wij uw tuin volgens de afspraken die gemaakt zijn.

Beplanting

Er is een grote variatie aan beplanting mogelijk. Wilt u een kleurrijke tuin, een tuin die altijd groen is, een haag, onderhoudsvriendelijk? Wij geven u advies over de verschillende mogelijkheden die in uw tuin toepasbaar zijn. Uw wensen staan altijd centraal! Bestrating tuin

Bestraten is een vak apart. Ook daar in zijn veel mogelijkheden in. Een oprit, terras of wandelpad? Wat voor soort en type steen past het beste bij uw tuin? Een mooie klinker of natuursteen? Allemaal vragen waarin wij u vakkundig kunnen adviseren over de verschillende mogelijkheden op dit gebied. Schutting

Ook voor het zetten van schuttingen of het plaatsen van het pergola's kunt u bij ons terecht. Uiteraard kunnen wij u hierbij adviseren wat de voor- en nadelen zijn van ieder type schutting. Na bestudering van de tuin bepalen we in overleg met u wat de verstandigste keus is. Ook pergola's, vlonders of andere wensen voor uw tuin zijn mogelijk. Neem gerust contact met ons op. Renovatie

Misschien bent u al tevreden over uw huidige tuin maar moeten er een aantal zaken gebeuren om het helemaal naar uw zin te maken. Opnieuw bestraten, het snoeien van een haag of boom, maar ook het verwijderen ervan. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden! 

Vijvers 

Wanneer u ruimte heeft voor een vijver of een mooie waterpartij kan dat een mooie toevoeging zijn aan uw tuin. Afhankelijk van de algehele vormgeving van de tuin zijn er diverse mogelijkheden. Een mooie strakke vijver, verdiept of juist meer een natuurlijk ogende waterpartij, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Wij beschikken over de kennis om u hierin te adviseren.

Beregening

Een beregeningsinstallatie is erg handig. Niet alleen omdat u niet meer zelf met een tuinslang iedere zomeravond de plantjes water moet geven, maar wanneer de installatie goed is ingericht en overlappend is kunt u besparen op waterverbruik. Daarnaast staat uw tuin er altijd goed bij! 
Het handigst om tuinberegening te installeren wanneer uw tuin nog moet worden aangelegd. Maar wij brengen ook tuinberegening in bestaande tuinen aan zonder uw hele tuin overhoop te hoeven halen.
Er zijn verschillende soorten sproeiers:


  • Nevelaars; voor kleine gazons, bloembedden en struiken
  • Turbinesproeiers; voor kleine middelgrote oppervlakten
  • Druppelbevloeiing; voor heggen, bomen, bodembedekkers, etc.